Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A tűz népe

 

Kép A tűz népének földrajzi elhelyezkedése kisebb-nagyobb szigeteken alapszik. Körülbelül 11 szigetet található az eredeti elhelyezkedése alapján, vagyis a háború és a hódítások előtt.


Az egyik híresebb szigete a Fél hold alakú sziget, ahol megtalálható Rokku avatár templomai is. A templomban található egy naptár, ami a egy templomba beszűrődő fénysugárral határozza meg az időt. Ha ez a fénysugár eléri Rokku avatár szobrán a szemeit akkor "hivatalosan" is nyári napéjegyenlőség forduló van :). Ilyenkor Aang képes beszélni Rokkuval. A sziget vulkanikus eredetű így nem épült a templom túl biztonságos helyre. Az 1. könyvben a templom leomlik Rokku avatár jóvoltából :P.

A Tűz királyságának szíve a legnagyobb
szigeten található, többek között itt van a főváros is. Itt él az uralkodói család; vagyis Ozai és rokonai.

Átlagosan a Tűz népének szigetei teli vannak vulkánokkal, talán az összes sziget vulkanikus eredetű.

Gyarmataik a Levegő népének területei, a déli víztörzsének egy része, a Föld királyságának nyugati részei. Szóval eléggé sok területet sikerült már elfoglalniuk.

Mezőgazdaságuk leginkább a halászaton alapszik, ez azért van mert a szigetcsoportokon nem nagyon van hely a mezőgazdaságra.

A hajókat a háborúban is használják. Például az északi víz törzsének kontinensét is hajókkal szerették volna leigázni. A hajókat általában fel ruházzák egy két katapulttal ami lángoló tűzgolyókat lő ki az ellenségre. Ez eléggé hatásos fegyver. Másik igen fejlett harci eszközük Teo apjának találmány, ami bármilyen merek hegyfalat képes megmászni, ráadás akár 3 tűzidomárral a belsejében! A szerkezetben vagy egy egyensúlyozó kütyü, ami vízzel működik. Érdemes még megemlíteni a harci hőlégballont ami szintén Teo apjának találmánya. Ezt a ballont a 3. könyveben fogja felhasználni a tűzhadsereg.

Hagyományaik közé tartozik a Tűz fesztivál. Ilyenkor van aki maszkokat visel. Népszerű csemegeként Lángoló Tűz Pitét is árulnak. A fesztivál gyakori programjai a bábszínház, a mutatványosok előadásai és a tűzijáték.


Hagyományok sorából azt sem szabad elfelejteni, hogy az tűz népének uralkodói családjának minden tagja kontyot visel. Néha a nagyobb rangú parancsnokok is kontyot viselnek
, pl.: Zhao. A koronájuk is ehhez a kontyos módszerhez idomul, ugyanis a korona mindössze egy kis fejdísz amit a kontyukba kell tűzni. Ez a kis dísz úgy néz ki mit a tűz lángjai.

Idomárjaik a tűz idomárok, akik a napból kapják erejüket. Ezért nekik nappal jobban megy az idomítás mint éjjel. Kiegészítő idomításuk a Villámidomítás. (Erre az idomításra többek között Iroh és Azula is képes.) Ja igen és nagyon fontos, hogy a tűzidomárok napfogyatkozáskor nem tudják használni képességeiket. Napfogyatkozás akkor van amikor a hold eltakarja a napot , ezt más néven a tűz népének sö tét napja. Aangék erre a napon akarják leverni a háborút ( 2. könyv 10. rész A könyvtár című részben tudták meg!)

Általános színük az élénkvörös és a sötét barnás vörös, de folytathatnám a sort a naranccsal és a sárgával is.

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

XD

(XD, 2013.07.21 10:21)

de tök szar vége lett az avatár aang legendájának én a tűz népének szurkoltam erre jön az avatár és legyőzi a leghatalmasabb, legkirályabb főnix király Ozai-t ez tök csalás mér nem a tűz népe nyert a háborúba ők a legkirályabbak XDD

sss2vrfrrf.com

(katara, 2015.08.01 19:19)

ha ennyira oda vagy a fönix királlyal menj azt nyald ki !
amúgy aang sokkal erösebb a tüz népénél !

Re: XD

(Majdtekitalálod, 2020.03.17 22:45)

Ez olyan kicsit mint a kártya!
Ozai és a tűz népe a 4ász
Viszont Aang és kB. Mindenki aki nem tűzidomár a Royal flush
Tehát csak az időmet pazarló és feleslegesen írtam le :D

Congratulations

(Majdtekitalálod, 2020.03.17 22:42)

És ezt te csakis háttérinfóval és logikával raktad össze....
Gratulálok^^

Congratulations

(Majdtekitalálod, 2020.03.17 22:41)

És ezt te csakis háttérinfóval és logikával raktad össze....
Gratulálok^^

Cialis Cancer De La Prostate KelPync

(KelPync, 2019.03.15 14:56)

Indications Amoxil Zithromax Pediatric Dosage Epocrates <a href=http://truthaboutstaininggrid.com></a> Acheter Viagra Dollar Canadien

My vélemény

(Anonimus, 2016.05.25 18:50)

Szerintem a sorozat jó, befejezéssel együtt. Egyébként tényleg menők a tűzidomárok és kultúrájuk is érdekes. Viszont amit akartak. Lehet ha elfoglalták volna az egész világot béke lett volna, de a többi nép nem akarta adni hazáját. Így csak folytatódtak volna az öldöklések mind két fél oldalán. A vége valószínüleg pusztulás lent volna az egész világnak.

2014.20.18

(azula, 2014.05.18 18:59)

sziasztok én avatár aang legedájban

aang utálom

mere az seki házi aang tökre tete a tűz népének győzelmét azal megálitotta öke pedigha meg nyereték volna a háborút meg az nagy királyságot hoznak létre volna ha nagy háborba meg nyerejék volan de ez le veszet hála anaka aangnak mere ebbe a világ sorsba bele avatkozot ikáb aang maratovol a jégbe fagyba és akkor tűz nép gyözöt volna nekem ez vélményem a sorozatról.

sss2vrfrrf.com

(katara, 2015.08.01 19:16)

ez volt aang tolga , a tüz népe felégette volna Ba SING SéT és sokan meghaltak volna , ha ennyira oda vagy a tüz népevel menj és szopd ozai tüz ura faszát !

Oldal sterkeztő

(Nem tudom, 2013.12.14 18:30)

Több pontatlanság vagy hiány is van a ebben és más szövegekben is :))

fvdgsdgfds

(ádám, 2011.07.30 14:59)

a tűz népe szerintem jól tette hogy elpusztitotta a levegő nomádjatr ezértmondom ezt mertkihaltak legalább a huzottszeműek én is eszt tettem volna nyaljátok ki a seggem mindanyian akikezt olvassák sziasztok faszfejcibáló rohadmányos budös faszszagú nyomorék geciállatkurófaszfejek akik fasznyalásbolélnek hoigy élhessernek a csatornában patkány rokonaival.

Re: fvdgsdgfds

(szabi, 2012.06.08 12:52)

szobdle a faszt

Re: fvdgsdgfds

(sanyi, 2012.06.09 08:48)

Rázad a seged te büdös cigány!!!!!!!!!!!!!!

üzenet

(ernest, 2011.12.16 15:26)

ui.:a helyesírásodról nem is beszélve!Nemgondolod h. le is kéne ellenőrizni amit írsz? Te húzott szemű! :)

üzenet

(ernest, 2011.12.16 15:24)

fvdgsdgfds-te biztos cigányvagy!Annyira csúnyán beszélsz!Vagy cigány vagy román vagy "szlovák"!

HZHNH

(ANNA , 2010.10.24 13:46)

YO A FILM

TZH

(FRG, 2010.10.24 13:46)

GFGTHTGH