Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Föld népe

Kép
Föld törzse uralja a legnagyobb kontinenst. Ezt az "országot" Föld Királyságának hívják. Ezt a nagy kontinenst 3 nagy részre lehetne felosztani, (legalábbis szerintem.)Az első rész volna az északi fele kontinensnek amitől tengerek, és tengerszorosok választják el a Tűz népének földterületeit, a Levegő nomádjainak szigeteit, és a Víz törzsének északi partjait. A Föld királyságának többi részéitől két óriási folyó választja el. Igen csak tagolt a partvonala, ami pozitívan befolyásolja a hajókikötőket, és ebből kifolyólag a halászatot, amit északi szomszédjaiknál a Víz törzsében is elterjedt. (Felmerülhet a kérdés, hogyha föld népéről van szó, akkor mért halásznak az emberek. Láthatunk példát a halászatra az 1. könyv Vihar című részében, is ahol egy öreg halásznak dolgozott Sokka. S, mind ez a föld királyságában játszódott.) A halászat m
ellett a mezőgazdasággal is foglalkoznak, de ezt inkább a földterület középső pontjain.

A második harmada a Föld Királyságának észak-keleti része. Szomszédja szinte csak a Víz törzse. A többi Föld Királysága beli földterületet nagy folyók és tavak választják el. Itt található a Föld királyságának fővárosa is Ba Sing Se. Hatalmas város, majd nem akkora mint a Levegő törzsének délkeleti Dél-keleti szigete. Két várfal védi a várost, amitől szinte bevehetetlen. (De sajnos kijátszva a katonaságot, a Tűz népe mégis elfoglalja a 2. könyv utolsó részében.:() Az első várfal mögött Ba sing Se lakosainak házai és szántóföldek húzódnak. A második várfal mögött található a belváros és a Föld Királyságának irányító egységei. Ba Sing se-től északra egy nagyobb hegyvonulatot láthatunk. Ezen a tájon még (tudomásom szerint) nem játszódott egy rész sem.

  .Pár szigetet csatoltam hozzá, és így pont
a szomszédjába esnek a Levegő törzsének Dél-keleti és nyugati szigetei + a Víz törzsének Déli részével. A kontinens még szomszédos a Tűz népével is. Mind a 3 néptől tengerek/ óceánok választják el. Ezen a tájon (a kontines rész közepén) található egy óriási sivatag. (Itt veszítették el Appát, helyesbítek rabolták el Appát, a 2. könyv közepefelé, a "The Library" című részben.) Az egyik leghíresebb város Omashu itt található (nem a sivatagban:)). (Sajnos kiderül a 2. könyvben, hogy ezt a várost a Tűzhadsereg elfoglalta.) Kb. ennyi lenne a földrajz:P.

Idomárjai, természetesen a Földidomárok.:) A képességeiket építkezésre, de legfőképpen harcolásra és védekezésre fordítják. A föld idomítás "kiegészítő" idomítása a vas idomítás. Amire (először) csak Toph volt képes.( Az utolsó részben jön rá erre a különleges képességére. A Földön és a vason kívül még képesek egy fura zöld kristályt is idomítani. De ennek még sajnos nem tudom a pontos nevét.  

A föld népéből származó ember
ek ruhája, éghajlattól függ leginkább. Mi a történetben általában lenge öltözetű "civileket" láthatunk. A hadi öltözetük ismertető jele főképp a nagy kerek "szalmakalap" nagyságú sisak.

A legjellemzőbb színük a zöld és
a barna árnyalatai. Minden Föld elemű ember szinte mindig ilyet hord. Jó példa erre Toph is.

Ha a politikai életét nézzük Föld Királyságának, úgy tűnik, hogy ő az egyik legnagyobb ellenálló a Tűz hadsereg leigázása ellen. Fővárosát Ba Sing Se-t eddig (2. könyv vége) nem tudta elfoglalni a tűzhadsereg.

Egyéb információk: Akárcsak a Víz törzsében itt is kiképzik az idomárokat. Erre szolgá nak a földidomár iskolák. Ezek nagyobb városokban találhatók meg. Kicsit furának, tűnik de van egyenruha, ami nagyon hasonlít az földidomár harcosok öltözetéhez. 

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

justin.justin@yahoo.com

(BoTeSz, 2010.10.10 18:48)

hat ez naon jo tortenet a fold nepe nekem bejon:P:P:D:D:D